Een swingende coverband

voor een nog swingender feestje!

Wie zijn Docklands Road?

Ilse

Zang, Sax.

Op 12 jarige leeftijd ben ik begonnen met het maken van muziek.
Ik startte op de saxofoon, maar ben later ook zang en contrabaslessen gaan volgen. Ik heb in diverse orkesten en bands mee gespeeld en uiteindelijk bij Docklands Road terecht gekomen. Een heerlijke soul, jazz en funk band!


Mona

Zang, Percussie.

Is opgegroeid met muziek. Heeft altijd in bandjes gezeten, als zangeres en als drummer. Heeft passie voor muziek. Geniet! Gaat zuiver, is ritmisch, komt vanuit het hart. Houdt van "samen in de flow" en van contact met het publiek.


Gerard

Gerard speelt gitaar bij coverband Docklands road
Gitaar, Sax, Zang, Omnivoor.

"Mijn eerste gitaar kocht ik op mijn 15e en daar heb ik ongeveer 15 jaar lang 'kampvuurliedjes' op gespeeld. Op mijn 30e had ik een vervroegde midlife crisis en wat doen mannen dan? Ze kopen dingen met een stekker. Voor mij was dat een elektrische gitaar.

Nu speel ik in Docklands Road. Veel op gitaar, deels als co-zanger, soms op sax. Ik vind alle muziekinstrumenten leuk en zou nog veel meer willen doen. Maar het aller coolste is toch een gitaar over een licht overspannen buizenversterker.

Favorite bandmoment: Meestal in de tweede of derde set. Als we lekker los zijn, de zaal "kookt" en mijn solo als vanzelf gaat..."


John

John, de drummer van coverband Docklands Road
Drummer, positivo en 'groovemanager'.

"Je moet echt helemaal maf van drummen zijn om dit instrument met hart en ziel te kunnen blijven spelen, je moet namelijk zo'n slordige 200 kilo aan materiaal meeslepen naar elk optreden". Zo sprak een van mijn drumhelden Hans Eijkenaar eens in een interview in de Volkskrant. En zo is het maar net, drummen doe je helemaal met ziel en zaligheid en letterlijk met je hele lichaam. 

Als puber van 14 jaar begonnen op een beginnerssetje in mijn slaapkamertje en meespelen met progrock van EL&P en YES(beginjaren '70). Nu regelmatig kippevel als de complete band in de 'flow' musiceert en ook nog de juiste breaks en fills op het goede moment geslagen worden! Iets fijners bestaat er bijna niet.....!"


Joost

Joost toetsenman van coverband Docklands Road
Joost: ingetogen toetsenman, uitbundig als kritisch oor en heeft encyclopedische muziekkennis.

"Een scheurend orgel, authentieke elektrische piano of een ranzige synth? Allemaal geluiden die je in onze nummers kunt horen. Gemaakt door mij. Op het juiste moment. Niet extreem aanwezig, maar wel een mooie achtergrond voor onze zangers en gitaristen."


André

André speelt bas van coverband Docklands Road
Basgitaar

"Na te zijn begonnen met lessen klassiek gitaar en in een studentbandje op elektrische gitaar, heb ik me uiteindelijk volledig toegelegd op basgitaar spelen: de techniek om met vingers te spelen ligt me toch beter dan met een plektrum. De rol van bassist past me ook wel: je bent niet altijd heel prominent zichtbaar en hoorbaar aanwezig, maar als je wegvalt hoor je het meteen en stopt de rest ook.

Na jaren in diverse pop-rock coverbands gespeeld te hebben, heb ik bij Docklands Road een band gevonden die volledig aansluit waar mijn muzikale hart zit: funk, soul en jazz. Als basgitarist kun je je in deze muziek volledig uitleven door een vette en strakke groove neer te leggen, buiten de geijkte toonladders te mogen spelen, en natuurlijk af en toe wat pluk en hamerwerk accenten toe te voegen.

Ik kan erg genieten als de sound van de band helemaal goed is en het spelen vanzelf gaat. En af en toe een lekker break of verrassende bridge er tussendoor en dan weer terug naar de groove..."